Tomeato Burger van topchef Moshik bij Albert Heijn


2018-Feb-19
Tomeato Burger van topchef Moshik bij Albert Heijn

Vanaf deze week ligt de Tomeato Burger met bijpassende saus in het vleesvervangend schap bij Albert Heijn. Een unieke burger die smaakt als een echte burger, maar gemaakt is van tomaat. Het is de meest bekende burger van 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van restaurant &moshik. 

Sterrenburger

De Tomeato Burger is ontstaan als amuse in 2-Michelinsterren restaurant &moshik in Amsterdam. Chef Moshik Roth ontwikkelde de vegetarische burger – gemaakt van innovatief tomatengehakt in plaats van ‘meat’ – als een eerbetoon aan de klassieke Amerikaanse burger. “De burger werd eerst alleen in het restaurant geserveerd. Ik vind het erg leuk dat hij nu ook voor thuiskoks beschikbaar is!” aldus Moshik.

Boordevol groente

&samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten. Met vleesvervangende producten, versmaaltijden, wraps en zelfs ijs; groente vormt altijd de basis. De Tomeato Burger is hoofdzakelijk gemaakt van tomaat en bevat verder rode biet, doperwt, mais, wortel en ui. “Slechts 2% van de Nederlanders komt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente van 250 gram. Ik hoop met deze burger het aantrekkelijker te maken om op een leuke en lekkere manier meer groente binnen te krijgen”, aldus Moshik.

Met saus van de chef

De burger is een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur en smaak. Speciaal voor deze signature burger ontwikkelde Moshik – creatief brein achter alle producten van &samhoud food - een heerlijke bijpassende saus die mee geleverd wordt.