SPRICE genomineerd voor Horecava Innovation Award


2017-Nov-14
SPRICE genomineerd voor Horecava Innovation Award

&samhoud food is met SPRICE genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018. Het 100% natuurlijk ijs - met biologische groente en fruit in de basis - viel op tijdens de voorselectie voor de categorie Food & Beverage: “De jury vindt dat SPRICE goed inspeelt op de verhoogde belangstelling voor groenten en dit heeft vertaald in dit product. Het ‘zoete tussendoortje’ is op deze manier een stuk verantwoorder geworden. Mooi dat een beroemde chef als Moshik Roth zijn naam hieraan verbindt. Eerst succesvol weggezet in retail, nu door in de Horeca, op festivals en evenementen.” 

De jury selecteerde uit ruim 120 inzendingen in vier categorieën, waarbij de meeste innovaties in de categorie food & Beverage vielen. “Dat er op het bord een verschuiving plaats vindt van dierlijk eiwit naar plantaardig, is duidelijk te merken. Herkomst en beleving blijven verder belangrijke factoren”, aldus de jury. Naast de nominatie voor de categoriewinnaar en overall winnaar, maakt SPRICE ook kans op de 'Karel de Vos Duurzaamheid Award'. Deze prijs is voor de innovatie die het meest blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie en de sector een verfrissende impuls geeft. 

SPRICE is het eerste 100% natuurlijke ijsje boordevol groente en fruit in Nederland. Ambachtelijk gemaakt, zonder kleur- en smaakstoffen en het bevat minder suiker. Een verantwoord ijsje met maar 24 of 28 calorieën per stuk. SPRICE werd afgelopen jaar met veel succes geïntroduceerd in de smaken Komkommer-Limoen en Wortel-Sinaasappel.

De winnaars van de Horecava Innovation Awards worden op maandag 8 januari, tijdens de opening van de Horecava, bekend gemaakt.