&samhoud food introduceert kaassoufflé van bloemkool


2016-Sep-20
&samhoud food introduceert kaassoufflé van bloemkool

TOPCHEF BRENGT MET GROENTE EEN ODE AAN POPULAIRE OER-FFHOLLANDSE SNACK

&samhoud food introduceert deze week twee nieuwe groente-producten in het vleesvervangend schap van Albert Heijn: de Broccoliburger en Bloemkool-kaassoufflé. De nieuwkomers zijn ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van restaurant &samhoud places in Amsterdam.

ODE AAN GROENTE

Voor topchef Moshik Roth – het creatief brein achter de producten van &samhoud food – is groente de rode draad in alles wat hij maakt. "Slechts 28% van de Nederlanders komt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Ik hoop het voor mensen aantrekkelijker te maken om meer groente te eten, bijvoorbeeld met de Bloemkool-kaassoufflé. Een knipoog naar de oer-Hollandse kaassoufflé, maar dan gemaakt van groente. En minstens zo lekker!" Het "groente-voordeel" zit 'm in het deeg van de kaassoufflé, dat gemaakt is op basis van bloemkool. Daarnaast is de soufflé een bron van vezels en eiwitten, bevat het geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid én kan deze bereidt worden in de oven of airfryer.

SNEL GROEIEND ASSORTIMENT

De groente-producten van &samhoud food zijn niet meer weg te denken uit de Albert Heijn en de vraag blijft stijgen. In het afgelopen half jaar introduceerde het innovatieve foodmerk maar liefst negen nieuwe producten in de supermarkt. In april verschenen de Aspergeburger, Bonenburger en het Groentegehakt in het schap en in juni kwamen er vier nieuwe versmaaltijden - met minimaal 200 gram groente per maaltijd – bij in het assortiment. "Mijn missie is om de consument continu te inspireren meer groente te eten. Ik hoop dat deze nieuwe producten daar positief aan gaan bijdragen", aldus Moshik.