Ongewoon lekkere &Tomeato Burger nu ook bij Kwalitaria!


2015-Jun-26
Ongewoon lekkere &Tomeato Burger nu ook bij Kwalitaria!

Verantwoorde burger in alle 130 vestigingen 

Kwalitaria heeft vanaf 21 juni de &Tomeato Burger in het assortiment. Met deze 'Zomer burger' voegt ze daarmee een bijzondere burger aan het assortiment toe. De burger is gemaakt van tomaat en dus zonder vlees. 'Met de &Tomeato Burger richten we ons op 74% van Nederland die vaker een dagje zonder vlees kiest en bewuster nadenkt over eten.'

Bij Kwalitaria staat lekker eten centraal met de juiste prijs-kwaliteit. De samenwerking met &samhoud food was voor beide partijen een logische stap. Speciaal voor Kwalitaria is de traditionele receptuur aangepast door te kiezen voor een biologische burgerbol in plaats van het klassieke sesambroodje. Daarmee sluit het product nog beter aan bij het duurzame burgerconcept dat Kwalitaria reeds voert. 

Het brein achter de &Tomeato Burger is tweesterrenchef Moshik Roth van restaurant &samhoud places in Amsterdam. Hij bedacht het als een eerbetoon aan de klassieke Amerikaanse burger, maar dan hoofdzakelijk gemaakt van tomaat en dus zonder vlees. De burger werd eerst alleen geserveerd in het restaurant, maar werd daar zo populair dat werd besloten om de burger breder in de markt te zetten. Zo ligt de &Tomeato Burger op dit moment bij AH to go in de schappen, is hij te koop in de restaurants van cateraar Compass Group en vanaf 21 juni voor een nog breder publiek toegankelijk: bij alle 130 Kwalitaria's in Nederland. Ongewoon lekker!