Nieuwe groente-innovatie van tweesterrenchef bij Albert Heijn


2015-Sep-17
Nieuwe groente-innovatie van tweesterrenchef bij Albert Heijn

&samhoud food lanceert innovatieve producten in vleesvervangend schap 

&samhoud food introduceert vandaag vier unieke producten in het vleesvervangend schap van de Albert Heijn. Allemaal zonder vlees, gemaakt van groente en ontwikkeld door tweesterrenchef Moshik Roth. "Mijn droom is om gastronomie naar de wereld te brengen", aldus Moshik.

DAGJE ZONDER VLEES

&samhoud food speelt in op de behoefte van veel Nederlanders om de warme maaltijd vaker zonder vlees te eten. Recent onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum wijst uit dat ruim de helft van de Nederlanders minstens drie dagen per week geen vlees eet. &samhoud food vindt het belangrijk om alternatieven te bieden voor producten van dierlijke oorsprong. Daarbij staat de beste smaak voorop. Na eerdere versmaaltijden en de &Tomeato Burger doet &samhoud food dit vanaf nu ook met &Tomeato gehakt, &Tomeato cordon rouge, &Tomeato balletjes en de &schnitzel; ongewoon lekker met groente!

GEEN SOJA, MAAR GROENTE!

Huidige vleesvervangers worden voornamelijk gemaakt van soja, maar tweesterrenchef Moshik gebruikt groente als basis. De &Tomeato producten hebben tomaat als belangrijkste ingrediƫnt en voor de &schnitzel creƫerde hij een nieuwe combinatie van aubergine en doperwten. Moshik: "Wij willen ongewoon lekkere producten van groente bereikbaar maken voor iedereen. Daarom heb ik herkenbare en toegankelijke producten ontwikkeld om consumenten te overtuigen dat groente eten heel lekker is."

SPEED TO MARKET

De ontwikkeling van de producten is sneller dan gebruikelijk tot stand gekomen. De nieuwe lijn is, van concept tot winkelschap, in slechts 3 maanden ontstaan en werd door enthousiasme en expertise van alle partijen in hoog tempo ontwikkeld. Door snel te schakelen is &samhoud food als een van de snelste in staat om in korte tijd innovatieve producten op de markt te brengen.