Nederlandse sterrenburger op het menu van McDonalds


2015-Jul-09
Nederlandse sterrenburger op het menu van McDonalds

Proef de &Tomeato Burger in Israël

McDonalds Israël start vandaag een proef met een Nederlandse innovatie in de vijf grootste filialen in het land. De &Tomeato Burger, een burger gemaakt van tomaat – dus zonder vlees – is ontwikkeld door tweesterrenchef Moshik Roth van restaurant &samhoud places. Met de &Tomeato Burger wil McDonalds Israël een gezondere twist aan haar menu te geven.

BELEVING VAN KLASSIEKE BURGER

McDonalds voert al enige tijd veranderingen door binnen het bedrijf nadat de verkoop de afgelopen tijd flink is gedaald, vooral in de Verenigde Staten. De keten probeert af te komen van het ongezonde imago dat fastfood heeft en probeert in te spelen op de vraag van consumenten door gezondere keuzes op de menukaart te zetten. McDonalds Israël wil daarin voorop lopen en start daarom een proef met de &Tomeato Burger. De burger geeft de beleving van een klassieke burger, maar is gemaakt van tomaat en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid. Tweesterrenchef Moshik: "Wij vinden het belangrijk dat gezonde voedingspatronen gestimuleerd worden en dat er alternatieven komen voor producten van dierlijke oorsprong. Doordat het vlees is vervangen door tomaat, bevat het een stuk minder verzadigde vetten, energie, en is het lager in zoutgehalte. Wij noemen de burger daarom vooral gezonder."

VAN STERRENKEUKEN NAAR CONSUMENT

Ruim vijf jaar geleden ontstond de &Tomeato Burger in de keuken van het tweesterrenrestaurant &samhoud places. De populariteit was zo groot dat &samhoud food besloot hem voor een breder publiek toegankelijk te maken. "Wij willen ongewoon lekkere producten van groente bereikbaar maken voor iedereen. Daarom maken we herkenbare en toegankelijke producten waarmee we consumenten overtuigen dat groente eten heel lekker is. De burger past bij de toenemende vraag naar gezonder eten en daarmee zet McDonalds Israël een stap in de goede richting om met deze trend mee te gaan", aldus Moshik.

NEDERLANDSE INNOVATIE

Als de proef slaagt, is het voor &samhoud food een droom die uitkomt; een Nederlandse innovatie op het menu van een grote internationale speler zoals McDonalds. De burger stond de afgelopen maanden al vaker in het buitenland in de belangstelling. Zo is hij momenteel verkrijgbaar op de World Expo in Milaan en te koop in Japan.