Groente in de hoofdrol op ‘Woensdag Gehaktdag’


2019-Mar-04
Groente in de hoofdrol op ‘Woensdag Gehaktdag’

Groente-innovator &samhoud food introduceert in opmars naar de Nationale Week Zonder Vlees een uniek nieuw product in het schap: ‘Tomeato Groentegehakt’. Het vegetarische ‘gehakt’ onderscheidt zich door de basis van maar liefst 6 soorten groente en 100% natuurlijke ingrediënten, zonder soja. Het werd onlangs al bekroond met de internationale innovatie-prijs “Best Plant-based Food Award 2018’. De innovatie komt uit de keuken van 2-Michelinsterren chef en mede-eigenaar Moshik Roth. 

Lekker én toekomstproof
Meer groente op het menu is een zichtbare trend: groente-chips, groente-broodjes, groente-yoghurt, pizzabodems en wraps van groente. Maar ook een dagje zonder vlees wordt steeds populairder. 70% van Nederland is flexitariër en slaat één of meer dagen per week vlees over. Met het Tomeato Groentegehakt laat &samhoud zien dat je met nieuwe toepassingen van groente mensen kunt inspireren om op een toegankelijke manier de groente-inname te verhogen, waarbij kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Zodat je – zonder concessies te doen in de keuken – een heerlijke gevarieerde maaltijd met meer groente op tafel kunt zetten. Het Tomeato Groentegehakt is gemaakt van 6 verschillende soorten groente, waarbij tomaat de basis vormt. Het ‘gehakt’ is daarnaast 100% natuurlijk, bevat geen soja en is een bron van vezels en eiwitten. Lekker én toekomstproof.

Woensdag Groentegehaktdag
11 Maart start de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees waarin Nederlanders worden opgeroepen om een week lang geen vlees te eten. In de opmars hiernaartoe start &samhoud food deze week een nieuwe campagne: “Woensdag Groentegehaktdag”. Laurent Willaerts (Algemeen directeur &samhoud food): “Woensdag Gehaktdag is al sinds 1949 ingeburgerd in de Nederlandse eet-tradities. Wij willen met groente een knipoog geven naar deze dag. Daarmee steken we oude tradities in een nieuw jasje, samen op weg naar een betere toekomst. Voornamelijk door te inspireren met groente in plaats van te beleren op het minderen van vlees.”

Co-creatie met fans
Co-creatie zit in het DNA van &samhoud en in de campagne worden consumenten uitgedaagd om hun favoriete creaties te delen op Instagram en Facebook (@samhoudfood). De mogelijkheden met Tomeato Groentegehakt zijn eindeloos en het jonge food-bedrijf hoopt hiermee ook de creativiteit van de thuiskok te stimuleren. Fans worden in de komende weken verrast met kleurrijke en toegankelijke receptinspiratie. De recepten worden beoordeeld door chef Moshik Roth en de winnaar mag genieten van één van ’s werelds beste groente-menu’s in 2-Michelinsterren restaurant &moshik.