Green January: 5x Borrel Tips


2020-Jan-02
Green January: 5x Borrel Tips

GREEN JANUARY: 5x Borreltips 

5 tips om je borrel helemaal #GreenJanuary proof te maken én het jaar wel heel goed te beginnen!

Groente snacks

Meer groente op de borrelplank past helemaal bij een goede start van het nieuwe jaar! Bijna alle bekende bittergarnituursnacks hebben  een vegetarische of groente variant, maar er zijn nog  meer manieren om je borrelplank 100% groente te maken. Vul bijvoorbeeld cherrytomaatjes of ingelegde paprikaatjes met een lekkere (yoghurt)dip. Of geef popcorn een extra twist door rozemarijn of chilivlokken met de maïs mee te poffen. Of serveer  edamame boontjes als finger food. Of maak gevarieerde groente-pincho’s, tapas of gevulde bladerdeeghapjes. Geen zin in ingewikkelde voorbereidingen? Maak je borrel compleet met &samhoud groente-snacks uit de oven.

0% AlCOHOL met een Groente-touch

Gelukkig kan je in bijna elke supermarkt wel terecht voor lekkere, alcoholvrije, adult-proof (fris)dranken, maar wist je dat je de meeste 0.0 drankjes met een groente touch ook tot een echt feestje kan maken? De koningin onder de groente mocktails is natuurlijk de Virgin Bloody Mary; pittig tomatensap serveren in een mooi glas met een stengel selderij als ‘roerstaaf’ ziet dit er niet alleen feestelijk uit, maar is ook nog eens 100% green. Of probeer eens een Virgin Gin & Tonic, waarbij je door extra (verse) kruiden en jeneverbessen toe te voegen de gin niet eens mist en je drankje er onweerstaanbaar uit ziet.

Groente dips

Hummus en pesto zijn al bijna niet meer weg te denken van menig borrelplank en wist je dat er veel meer groentevarianten van beschikbaar zijn? Bijvoorbeeld bieten- of pompoenhummus, die door hun mooie kleuren je borrelplank ook nog eens een vrolijke twist geven. Of maak zelf pesto van rucola of spinazie, net zo groen en smaakvol én met een extra dosis groente. Eigenlijk lenen veel groente zich goed als basis voor een lekkere borrel dip, zoals bijvoorbeeld champignons of courgette. Door deze groente kort gaar te bakken, daarna fijn te snijden en te mengen met olijfolie of crème fraîche en  (verse) kruiden heb je in een handomdraaien een heerlijke groente dip.

Thema borrelen

Zoals wij de ‘typisch Hollandse’ borrel kennen met bittergarnituur en blokjes kaas, zo kun je aan iedere borrel een extra twist geven worden door te kiezen voor specialiteiten van een bepaalde keuken of land. Ga bijvoorbeeld eens op Aziatische tour met wasabinootjes, flensjes met komkommer en hoisin-saus, huisgemaakte mini loempia’s en toppings van lente-ui.  Of waan je in Mexico door nachos, mini tacos met bonen en Virgin Margarita’s te serveren. Kies voor servetjes en aankleding in de kleuren het land of regio en je bent even weg uit Nederland.

Spetterende kleuren

Met een mooie opmaak van je borrelplank wordt het helemaal een feestje! Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke mix van (snack)groente om een vrolijke twist aan je borrelplank geven of top je dips af met verse kruiden of cressjes. Door te kiezen voor verschillende vormen en soorten crackers kan je ook een extra speels effect creëren. Daarnaast zijn bij de grotere groenteboeren of speciaalzaken ook eetbare bloemen te koop, leg deze tussen de verschillende hapjes en dips op je borrelplank voor een feestelijk kleurenspektakel. 

Meer inspiratie nodig? Klik hier