Eurest introduceert groente seizoenburgers van &samhoud food


2016-Jul-05
Eurest introduceert groente seizoenburgers van &samhoud food

Eurest gaat opnieuw samenwerken met &samhoud food. Vanaf dit jaar introduceert Eurest elk seizoen een seizoenburger in al haar restaurants. Een verantwoorde burger van groente, bedacht en ontwikkeld door &samhoud food. Medio juni is de eerste seizoensburger in alle restaurants van Eurest verkrijgbaar: de zomerse bonenburger.

INNOVATIE VAN 2-MICHELINSTERREN CHEF

De bonenburger is ontwikkeld door Moshik Roth, 2-Michelinsterren chef bij restaurant &samhoud places. Roth staat bekend om zijn innovatieve producten van groente. 'Steeds meer producten bevatten onnatuurlijke toevoegingen zoals kleur- en smaakstoffen. Ik probeer dit juist te beperken tot de hoogst nodige bewerkingen en geef de ruimte aan de kwaliteit van de groente', aldus Roth.

Hans Gijsen, productmanager bij Eurest over de samenwerking: 'In de voorgaande jaren hebben we al eerder samengewerkt met &samhoud food en wij zijn enthousiast dat we opnieuw een mooi project gaan uitvoeren. De co-creatie met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth biedt ons de mogelijkheid om bijzondere en gezonde concepten te ontwikkelen, waarmee we onze gasten kunnen verrassen.'

2016: HET JAAR VAN DE BOON

'2016 is het jaar van de boon en daar spelen wij op in. Bonen bevatten veel vezels en andere gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, eiwitten en diverse mineralen, welke de burger een bewuste keuze maken. Extra prettig is dat bonen langzaam energie afgeven, waardoor je lang verzadigd bent en niet snel honger krijgt, handig voor op de werkvloer of op school', aldus Gijsen.

De bonenburger wordt geserveerd op een maïsbol en heeft een Mexicaanse twist door de toevoeging van guacamole, tomatensalsa, rode ui en ijsbergsla. De bonenburger is voor € 2,75 verkrijgbaar op alle locaties van Eurest.

http://stagingcms.samhoud.io/uploads/2016/04/hamb_2.png