DEEN kiest voor meer groente in vegetarisch assortiment


2020-May-14
DEEN kiest voor meer groente in vegetarisch assortiment

Deze week introduceert &samhoud food de bekende groente-lijn in het vegetarisch koelversschap bij DEEN supermarkten. Door innovatieve en jonge spelers ruimte te geven speelt de Noord-Hollandse supermarktketen slim in op de toenemende vraag naar meer variatie in deze categorieMet onder andere de populaire Groente-Kaassoufflé, Groente Nuggets en de Groentefrikandel minis verrijkt &samhoud het bestaande assortiment met groente in de basis.  

Vraag naar vega blijft groeien 

Aimy Dekker, verantwoordelijk binnen DEEN Supermarkten voor de vegetarische categorie: Het aantal vegetariërs, veganisten, en met name flexitariërs groeit hard. Ons assortiment wordt dan ook constant uitgebreid en hierop aangepast. De producten van &samhoud food vind ik uniek door de basis van groenteEn de bereiding in een oven of airfryer zorgt voor een erg lekkere knapperige korst. Echt verrassende alternatieven om op een gezondere en lekkere manier te snacken.  

Groente wordt de nieuwe standaard 

&samhoud food gelooft in groente als basis voor het eten van de toekomst als duurzamer én smaakvoller antwoord op het gebruik van soja. Het assortiment is ontwikkeld in samenwerking met 2-Michelinsterren chef Moshik Roth, het creatief brein achter de producten van &samhoud foodVoor chef Moshik is groente de rode draad in alles wat hij maakt: We moeten nieuwe oplossingen verzinnen voor het eten van de toekomst en groente is hier een fantastische basis voorDverscheidenheid in kleur, textuur en smaak geven oneindige mogelijkheden om te variërenMet verrassende en innovatieve producten te maken we het aantrekkelijker én gemakkelijker om groente de hoofdrol te geven op het bord.”  

&samhoud food werkt graag met eerlijke producten, daarom bevatten de producten geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid. De producten zijn daarnaast soja- en palmolie vrij en vormen een bron van vezels en eiwitten.  

Het assortiment is reeds verkrijgbaar bij PLUS, Jumbo, Dirk, Dekamarkt en online supermarkt Picnic. De start bij DEEN Supermarkten maakt het voor &samhoud food mogelijk om een nog groter publiek te bereiken. Het assortiment is te vinden in het vegetarische koelversschap en bestaat naast eerdergenoemde producten ook uit de Pompoenburger en Groene Aspergeburger, welke beiden vegan zijn.