Broccoliburger van Michelinchef op kaart Bagels & Beans


2018-Mar-12
Broccoliburger van Michelinchef op kaart Bagels & Beans

Slechts twee procent van de Nederlanders komt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Gelukkig hebben Bagels & Beans en &samhoud food daar een hele smakelijke oplossing voor. 

Op 12 maart lanceerde Bagels & Beans de BroccolBrie. Dat is een knapperige broccoliburger op een al even knapperige bagel. Het recept voor de tijdelijke bagelspecial werd ontwikkeld in de keuken van &moshik, het sterrenrestaurant van topchef Moshik Roth.

Het is niet de eerste keer dat Bagels & Beans een vleesvrije burger serveert van &samhoud food, het bedrijf van chef-kok Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. Eerder was er al de razend populaire Tomeato Burger op basis van tomaat. Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘Die hebben we al een tijdje niet meer op de kaart staan, maar onze gasten vragen er nog geregeld naar. Ik verwacht dat de BroccolBrie net zo’n succes wordt.’ De burger heeft een zachte vulling van broccoli en linzen en wordt geserveerd op een bagel met brie, tomaat en een heerlijke pestomayonaise.

Inspireren om meer groente te eten

De broccoliburger is ontwikkeld door Moshik Roth, het creatieve brein achter &samhoud food en een chef-kok met twee Michelinsterren op zijn naam. Hij vermijdt het gebruik van onnatuurlijke toevoegingen in zijn creaties. Puur smaak, derhalve. Moshik wil mensen inspireren om meer groente te eten: ‘Slechts twee procent van de Nederlanders komt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarom maken we het gemakkelijker en aantrekkelijker om verantwoord te kiezen met lekkere en verrassende producten van groente.’

Samenwerking met sterrenchef

Ook het recept voor de BroccolBrie ontstond in sterrenrestaurant &moshik, de proeftuin van &samhoud food. Moshik: ‘Eerst brainstormen we samen met het culinaire team en daarna proeven en finetunen we elk product uitgebreid. Zo creëren we samen prachtige nieuwe concepten. Het is mooi om te zien hoe Bagels & Beans de broccoliburger combineert met een bagel en we elkaar versterken in onze creativiteit en het out of the box denken. Dat leidt elke keer tot succesvolle nieuwe introducties boordevol groente en met optimale smaak.’

Eten moet een feestje zijn

Naast een voorliefde voor pure smaken delen beide bedrijven ook belangrijke kernwaarden, benadrukt Moshik. ‘&samhoud food hecht net als Bagels & Beans veel waarde aan duurzaamheid. Daarnaast sluit hun missie volledig aan bij wat wij belangrijk vinden: mensen gelukkiger laten vertrekken dan ze binnenkomen. Uiteindelijk moet elk eetmoment vooral een feestje zijn. Wij dragen daaraan bij met onze lekkere en bewuste groente-recepturen.’

De BroccolBrie is sinds maandag 12 maart verkrijgbaar in iedere Bagels & Beans.

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid blijkt aan te slaan. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.