Dé 5 terrastrends van 2019


2019-May-02
Dé 5 terrastrends van 2019

De zomer is op komst en de terrassen stromen weer vol. Benieuwd naar de terrastrends van 2019? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Guilty én healthy pleasures 

Een goede burger op het menu, daar ontkom je als horecazaak eigenlijk niet meer aan. En een goede burger betekent een premiumburger: kwalitatief vlees, een goed broodje en verse ingrediënten. Ook in 2019 zet de burgertrend onverminderd door. Een andere grote favoriet is de hotdog. Naast deze favoriete guilty pleasures zien we het “het nieuwe snacken” ook steeds meer. Iets meer focus op healthy, waarbij vlees wordt vervangen door op groente gebaseerde alternatieven. De standaard mayonaise ruilen we daarbij in voor een vegan of light saus. De focus ligt op lekker, maar ook op verantwoord.

Groente in de hoofdrol 

Er openen steeds meer vegetarische en vegan restaurants, maar ook bij ‘gewone’ restaurants wordt het vegetarisch aanbod steeds groter. De mogelijkheden zijn eindeloos en chefs laten met hun creativiteit zien dat groente verre van saai hoeft te zijn. En terecht, want op de juiste manier bereid is groente een waardige hoofdrolspeler. Een andere manier om meer groente toe te voegen is door ze juist te ‘verstoppen’. Denk aan courgettespaghetti, wraps met bieten of bloemkoolcouscous.

Instagrammable food 

Er is geen betere reclame dan mond tot mond reclame. En met de komst van social media verspreidt deze zich steeds sneller. Eten mag een plaatje zijn of misschien zelfs wel een kunstwerk. Mooie diverse ingrediënten en ook kleur doet wonderen. Zonnige foto’s van mooi opgemaakte borden hebben een grotere kans om gepost te worden. Denk aan eetbare viooltjes of werk met natuurlijke kleurstoffen. Mond tot mond reclame verspreidt zich online razend snel, dus doe er je voordeel mee!

Plantaardig 

Goed nieuws voor de flexitariërs, vegetariërs en veganisten onder ons: het aanbod van plantaardige alternatieven, vegetarische snacks en groentegerechten groeit onverminderd door. In dit rijtje trends dus zeker onmisbaar. In het bijzonder zien we vooral producten die de structuur van vlees goed na weten te bootsen, zoals seitan, jackfruit of tempé. Op het terras kom je als horecaondernemer dan ook niet meer weg met enkel de salade geitenkaas. Wat dacht je van een broodje pulled “pork” van jackfruit? Of een heerlijke burger, maar dan op basis van groente?  

Zuid-Amerikaanse keuken

De Zuid-Amerikaanse keuken is hot! Niet per se qua pepers, maar vooral qua populariteit. Good old nacho’s, taco’s en pancho’s (soort hotdogs). Creëer originele gerechten door een variëteit aan smaken te gebruiken; vers, fris, pittig, zoet. Combineer dit voor de optimale smaakcombinatie op bijvoorbeeld een taco, tostada of empanada. Goede voorbeelden van gerechten uit de Zuid-Amerikaanse keuken zijn soft taco’s gevuld met frijoles, chicken tinga afgetopt met guacamole, of cheviche.


Volg ons ook op Instagram voor meer groente-inspiratie