Topchef lanceert Groentefrikandel


2017-May-02
Topchef lanceert Groentefrikandel

Een knipoog naar de populairste snack van Nederland

Deze week introduceert &samhoud food wederom een nieuw product: de Groentefrikandel. Niet gemaakt van vlees, maar van maar liefst 7 soorten groente. De groente-innovatie is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van restaurant &samhoud places in Amsterdam.

Gezonder snack-alternatief
Topchef Moshik Roth - creatief brein achter de producten van &samhoud food - staat bekend om zijn innovaties met groente. Moshik: “Met de Groentefrikandel wil ik een knipoog maken naar de échte snackliefhebber. Ik wil laten zien dat je met groente minstens zo lekker kunt snacken. Voor zo’n guilty pleasure heb je helemaal geen vlees nodig. Een stuk gezonder en bovendien duurzamer.” De Groentefrikandel is vanaf deze week als mini-variant verkrijgbaar bij Albert Heijn in het vleesvervangend schap. Voor Foodservice is de grotere variant verkrijgbaar bij Deli XL en in de bedrijfsrestaurants van Eurest. 

Boordevol groente
Voor de Groentefrikandel is een combinatie gezocht tussen maar liefst 7 soorten groente: champignon, aubergine, doperwt, mais, paprika, ui en wortel. Naast veel groente biedt het innovatie product nog meer voordelen t.o.v. de traditionele frikandel; Het bevat bijna de helft minder zout, ruim twee keer zoveel voedingsvezels en 40% minder vet. Verder is het een bron van vezels en eiwitten en bevat het geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid.

Boerenkoolburger
&samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten, daarom vormt groente altijd de basis in de producten. Naast de Groentefrikandelletjes introduceert het jonge foodbedrijf deze week ook de Boerenkoolburger in het vleesvervangend schap van Albert Heijn. Dit volgt kort na de introductie van een  een andere unieke innovatie: 100% natuurlijk ijs gemaakt van groente. Naast groente-ijs en vleesvervangende producten heeft &samhoud food ook versmaaltijden met minimaal 200 gram groente in het assortiment.