5x BBQ tips met groente


2019-Jun-18
5x BBQ tips met groente

Geen zin in een BBQ met vlees? Geef groente de hoofdrol op én rond de BBQ! Met deze tips tover je groente in een handomdraai verrassend lekker om voor je BBQ-feestje!

1. Gegrilde groente 

Tijdens het barbecueseizoen lijkt gezond en gevarieerd eten soms een uitdaging. Toch is dit makkelijker dan je denkt. Er zijn super veel groente geschikt om te grillen en minstens zo lekker als een traditionele barbecue (met vlees). Grote succesnummers zijn de aubergine, courgette, maïskolf, asperge, tomaat en aardappel. Extra tip: gebruik een grilltopper op de barbecue; zo voorkom je dat de groente tussen het rooster valt. En als je barbecue dan toch aan staat, grill meteen wat extra groente voor in een salade voor de dag erna.

2. Smoker barbecue

In de barbecuetips kan de kamado – met als bekendste merk “De Big Green Egg” – zeker niet ontbreken. Een kamado is een smoker en grill ineen. Door de specifieke  inrichting en goed geïsoleerde deksel is er een betere verspreiding van warmte, wat zorgt voor gelijkmatige garing. Je gerecht droogt niet uit en behoudt een optimale smaak, geur en kleur. Groente kan heel goed op een kamado. Extra tip: maak er gevulde groente van, gepofte groente of groentepakketjes in alumium folie. Dit leent zich hier extra goed voor i.v.m. de gelijkmatige garing.

3. Beer can chicken… maar dan anders 

Wat je met een hele kip kan, kun je ook met een hele rode kool, moet Julius Jaspers hebben gedacht. De chef maakte zo een vegan versie van ‘beer can chicken’: een beroemd gerecht waarbij een hele kip wordt gegaard op een blikje bier. Door de hitte trekt het vocht uit het blikje bier en krijg je een supermals kippetje. En dat geldt dus ook voor zo’n hele rode kool van de barbecue. Klik hier voor het recept.  

4. Ginger Lime Time!

Naast heerlijke gerechten is een lekker zomers drankje minstens zo belangrijk. Extra leuk om deze zelf te maken (bonuspunten gegarandeerd).  Wat dacht je van onze mocktail Ginger Lime Time? Ben je meer van het laatste moment en zijn je drankjes nog niet koud? Vul dan een bak met water, ijsklontjes én zout. Zo worden ze extra snel koud en kan je er in een mum van tijd van genieten.

5. Groentetoppings

Naast gerechten met groente kun je ook  een groente touch geven met toppings! Zorg voor bakjes met ijsbergsla, gesneden tomaat, gebakken ui en gele paprika. Verschillende kleuren groente zijn niet alleen gezonder, maar ook een lust voor het oog. Daarna hoef je alleen nog maar een goede burger op de barbecue te leggen en wat broodjes kort te roosteren. Laat dat build-your-own-burger-feestje maar beginnen!